Nieuwe berichten: 29

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Agenda
terug

Blue Monday – Maandag 17 januari

17 januari 2022 - 23:00 uur - Online

Door www.mindblue.nl:

Heb je aanhoudend last van klachten als somberheid, lusteloosheid en gebrek aan plezier? Neem zulke klachten serieus. Praat erover met iemand die je vertrouwt en ga bij klachten die langer dan twee weken aanhouden naar je huisarts. Voor een persoonlijk advies kun je ook contact opnemen met onze hulplijn MIND Korrelatie.

Blue Monday is de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. Hoewel de bedenker, de Britse psycholoog Cliff Arnall, veel kritiek kreeg op zijn ‘wetenschappelijke formule’ is de term Blue Monday de laatste jaren veelvuldig te horen. Veel media besteden aandacht aan Blue Monday. Wij vinden het daarom belangrijk hierop aan te haken en te benadrukken dat het eventuele onbehagen op deze dag niet verward wordt met een echte depressie.

17 januari 2022: MIND Blue Monday Run
Op 17 januari 2022 organiseert MIND voor de vijfde keer de MIND Blue Monday Run in heel Nederland. Je kunt meedoen door zelf een event aan te maken in jouw woonplaats en te gaan hardlopen of wandelen. Het gaat erom dat je in beweging komt! Voor jezelf én voor (andere) mensen met een depressie. Je kunt je nú opgeven via www.mindbluemondayrun.nl en je kunt zelf je starttijd bepalen.

Met de actie willen we een zo hoog mogelijk bedrag ophalen om psychische problemen bij jongeren te voorkomen en hen die er last van hebben te ondersteunen.