Nieuwe berichten: 17

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Agenda
terug

Collectieve zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

30 november 2021 - 23:00 uur - Gennep

De nieuwe zorgpremies voor 2022 zijn bekend. Voor veel mensen is dat het moment om over te stappen op een andere zorgverzekering. Gemeente Gennep vindt het belangrijk dat inwoners met een laag inkomen zich goed kunnen verzekeren. Daarom hebben wij samen met CZ en VGZ een collectieve zorgverzekering samengesteld.

Bijdrage aanvullende verzekering

De collectieve zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en een – vrijwillige – aanvullende verzekering. Als je een laag inkomen hebt, betaalt de gemeente een deel van de aanvullende verzekering. Dit is maximaal € 43,- per maand. De aanvullende zorgverzekering vergoedt kosten die niet in de basisverzekering zitten. Bijvoorbeeld kosten voor de tandarts, een nieuwe bril, thuiszorg, fysiotherapie of bepaalde medicijnen. Je kunt ook je eigen risico meeverzekeren of in termijnen betalen. Zo kom je niet onverwacht voor hoge zorgkosten te staan.

Overstappen

Op www.gezondverzekerd.nl kun je tot en met 31 december 2021 overstappen naar een collectieve verzekering.

Toeslagen en regelingen

Met een laag inkomen heb je waarschijnlijk ook recht op zorgtoeslag. Op www.datgeldtvoormij.nl kom je erachter welke toeslagen en regelingen voor jou gelden. Je kunt hier een persoonlijk advies aanvragen.
Meer informatie vindt u ook op www.gennep.nl/laaginkomen

——————————-

Gennep