Nieuwe berichten: 4

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Agenda
terug

Dag van de Toekomst – Zaterdag 1 april

01 april 2023, 10:00 uur - 13:00 uur - Gennep

 

Hoe ziet de gemeente Gennep eruit in 2040?

Hoe zorgen we ervoor dat Gennep ook in de toekomst een aantrekkelijke gemeente blijft om in te wonen, werken en recreëren? Om richting te geven en de juiste focus aan te brengen, zijn we bezig om een toekomstvisie op te stellen. Hiervoor hebben we de afgelopen tijd meningen en ideeën van honderden inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties opgehaald. Want de toekomst van gemeente Gennep creëren we samen.

Toekomstscenario’s

Met alle opgehaalde inbreng hebben we vier toekomstscenario’s uitgewerkt. Dit zijn verhalen over hoe de gemeente Gennep er in 2040 mogelijk uit kan zien. Wordt Gennep een gemeente waar zorg centraal staat, of ligt de nadruk op gastvrijheid met haar rijke cultuurhistorie en veelzijdige natuur? Wordt Gennep een walhalla voor (startende) ondernemers, of stimuleren we vooral een hechte en betrokken gemeenschap? Daarbij horen bijvoorbeeld ook vragen als: moet de gemeente Gennep groeien of juist de rust en ruimte koesteren? En behouden de kernen hun voorzieningen of worden de krachten gebundeld?

Dag van de toekomst

Op zaterdag 1 april gaan we met de Gennepse samenleving in gesprek over de verschillende scenario’s en de daarbij horende voor- en nadelen. Dat doen we aan de hand van animatiefilmpjes en we zijn natuurlijk ook benieuwd naar uw mening! Welk toekomstbeeld heeft uw voorkeur en welke aanvullende ideeën heeft u voor de toekomst?

U bent van harte welkom op zaterdag 1 april, van 10.00 tot 13.00 uur in Zaal Pica Mare

Van 10.00 tot 10.30 uur is er inloop en daarna zal burgemeester Hans Teunissen de bijeenkomst aftrappen. Er wordt gezorgd voor wat te drinken en afsluitend wordt er een eenvoudige lunch geserveerd. Ook kinderen zijn welkom! Voor hen is er apart vermaak.

Bent u erbij?

Stuur dan een mail naar toekomstvisie@gennep.nl. U bent van harte welkom om iemand mee te nemen.