Nieuwe berichten: 10

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Agenda
terug

Iris Schreven / Ingetogen gratie – Expositie bij Het Petershuis

25 juni 2022, 13:30 uur - 17:00 uur - Gennep

 

De Nijmeegse kunstenares Iris Schreven zal vanaf zondag 15 mei haar recente werk exposeren in museum Het Petershuis te Gennep. Haar schilderijen in verschillende disciplines hebben gemeen dat zij een mysterieuze sfeer uitstralen in een zacht kleurenpalet. Integere vrouwen blikken naar binnen. Vooral de ingehouden gratie waarmee zij hun innerlijke landschap prijsgeven is treffend. Een verbeelding van haar eigen gevoel die meestal hoopvol aandoet.

Opgegroeid in het bosgebied de Sint-Jansberg in Groesbeek is de liefde van Iris Schreven voor de natuur zichtbaar in haar werk aanwezig, als abstracte vormen van flora en fauna. Met allerhande materialen en gereedschappen werkt en worstelt de kunstenares op linnen en paneel. Deze panelen kunnen van hout zijn maar ook van aluminium of koper. Al die varianten toont zij tijdens de solo-expositie in het museum, waardoor er een mooie gevarieerde tentoonstelling ontstaat, zowel qua techniek als qua uitstraling. Het werk van Iris Schreven getuigt van een fijnzinnig gevoel voor schoonheid. In combinatie met haar passie voor detail, is elk werk het resultaat van haar volledige toewijding. Ze verkiest kwaliteit boven kwantiteit, wat haar experimentele werkwijze ten goede komt. Haar werk wordt zowel nationaal als internationaal aangekocht.

De expositie ‘INGETOGEN GRATIE’ is van zondag 15 mei t.e.m. zondag 26  juni te bezoeken. Van 15 t/m 29 mei èn tijdens het laatste weekend van de expositie (25 en 26 juni) zal de kunstenares zelf aanwezig zijn om haar werk toe te lichten. Het museum is elke woensdag t/m zondag geopend van 13.30 t/m 17.00 uur, ook op Hemelvaartsdag. Pinksterzondag gesloten; Pinkstermaandag geopend.

Meer informatie is te vinden op de website van de exposant irisschreven.nl

.Klik hier voor meer informatie