Nieuwe berichten: 1

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Agenda
terug

Euregio Rijn – Waal Studentenmuziekfestival – Dinsdag 19 juli

19 juli 2022, 20:00 uur - 23:00 uur - Gennep

Eindtijd onbekend

Voorverkoop: € 0,00
Kassa: € 0,00

Met enige trots kunnen we terugkijken op een fantastische editie van de internationale muziekzomer in het moeilijke corona-jaar 2021. Ondanks vele obstakels konden we ons trouwe publiek weer volop concerten aanbieden in het kader van het intussen in de regio zeer gerenommeerde en gewaardeerde Euregio Rijn-Waal Studentenfestival. In Gennep vinden dit jaar 3 bijzondere concerten plaats, gespeeld door uitmuntende jonge pianisten.
Jakub Capała (Polen) 
met werken van J.S. Bach en R. Schumann. Meer info volgt. 

Waar?
Dit concert vindt plaats in de Protestantse Kerk in Gennep

De protestantse kerk van Gennep aan de Markt, bouwjaar 1661-1663, behoort aan de oudste protestantse gemeente van Nederland (gesticht in 1571). Gennep was een kleine vestingstad in het hertogdom Kleef. De hertogen waren hervormingsgezind, maar gaven geen subsidies voor kerkbouw. Daarom organiseerde de toenmalige predikant Ds. Johannes Engelen vijf collectereizen (1655-1658) in Duitsland en Nederland om geld voor de bouw bij elkaar te bedelen. De opbrengsten daarvan zijn genoteerd in het Collect Buch, dat bewaard gebleven is. De kerk is een ontwerp van Pieter Post.

De Stichting Johannes Engelen is een culturele, niet-kerkelijke, stichting tot behoud van dit Rijksmonument. Zij organiseert o.a. rondleidingen, exposities, lezingen en concerten.

De toegang tot de concerten is gratis. U wordt van harte uitgenodigd om onze concerten te bezoeken, een rechtstreekse donatie voor de pianisten te geven en misschien, mits een jaarlijkse kleine bijdrage, ook lid te worden van onze stichting. Uw giften geven onze deelnemers de mogelijkheid hun cursusgeld terug te verdienen, wat voor studenten zeker niet onbelangrijk is. Alle giften na afloop van de concerten gaan volledig naar de concerterende pianisten.