Nieuwe berichten: 1

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Agenda
terug

Euregio Rijn – Waal Studentenmuziekfestival – Donderdag 21 juli

21 juli 2022, 20:00 uur - 23:00 uur - Gennep
Eindtijd onbekend

Voorverkoop: € 0,00
Kassa: € 0,00

Met enige trots kunnen we terugkijken op een fantastische editie van de internationale muziekzomer in het moeilijke corona-jaar 2021. Ondanks vele obstakels konden we ons trouwe publiek weer volop concerten aanbieden in het kader van het intussen in de regio zeer gerenommeerde en gewaardeerde Euregio Rijn-Waal Studentenfestival. In Gennep vinden dit jaar 3 bijzondere concerten plaats, gespeeld door uitmuntende jonge pianisten.

Juliusz Goniarski 
Juliusz Goniarski werd geboren in Warschau in 1994 en speelt piano sinds zijn 7de. Sinds 2018 studeert hij aan de Folkwang Universität der Künste in Essen in de klas van Prof. Henri Sigfridsson. Goniarski nam succesvol deel aan vele wedstrijden, b.v.: de 1e prijs op het Gdansk pianoconcours, de 2e prijs op het J.S. Bach-concours in Warschau, prijzen op de International Piano Competition Stockholm en het Pietro Argento Concorso di Musica in Italië. Hij werkte met vele uitstekende professoren zoals A. Jasiński, P. Gililov, A. Malikova, I. Scheps, P. Paleczny en J. Fialkowska.
Concerten brachten Juliusz Goniarski naar verschillende concertzalen in Polen, Duitsland, België, Nederland, Zweden en Italië.

Waar?
Dit concert vindt plaats in de Protestantse Kerk in GennepDe protestantse kerk van Gennep aan de Markt, bouwjaar 1661-1663, behoort aan de oudste protestantse gemeente van Nederland (gesticht in 1571). Gennep was een kleine vestingstad in het hertogdom Kleef. De hertogen waren hervormingsgezind, maar gaven geen subsidies voor kerkbouw. Daarom organiseerde de toenmalige predikant Ds. Johannes Engelen vijf collectereizen (1655-1658) in Duitsland en Nederland om geld voor de bouw bij elkaar te bedelen. De opbrengsten daarvan zijn genoteerd in het Collect Buch, dat bewaard gebleven is. De kerk is een ontwerp van Pieter Post.

De Stichting Johannes Engelen is een culturele, niet-kerkelijke, stichting tot behoud van dit Rijksmonument. Zij organiseert o.a. rondleidingen, exposities, lezingen en concerten.

De toegang tot de concerten is gratis. U wordt van harte uitgenodigd om onze concerten te bezoeken, een rechtstreekse donatie voor de pianisten te geven en misschien, mits een jaarlijkse kleine bijdrage, ook lid te worden van onze stichting. Uw giften geven onze deelnemers de mogelijkheid hun cursusgeld terug te verdienen, wat voor studenten zeker niet onbelangrijk is. Alle giften na afloop van de concerten gaan volledig naar de concerterende pianisten.