Nieuwe berichten: 23

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Agenda
terug

Euregio Rijn – Waal Studentenmuziekfestival – Woensdag 20 juli

20 juli 2022, 20:00 uur - 23:00 uur - Gennep

Eindtijd onbekend

Voorverkoop: € 0,00
Kassa: € 0,00

Met enige trots kunnen we terugkijken op een fantastische editie van de internationale muziekzomer in het moeilijke corona-jaar 2021. Ondanks vele obstakels konden we ons trouwe publiek weer volop concerten aanbieden in het kader van het intussen in de regio zeer gerenommeerde en gewaardeerde Euregio Rijn-Waal Studentenfestival. In Gennep vinden dit jaar 3 bijzondere concerten plaats, gespeeld door uitmuntende jonge pianisten.

Lal Karaalioglu
Lal Karaalioglu werd in 1998 in Istanbul geboren. In 2017 studeerde ze af zowel aan het
conservatorium van de staatsuniversiteit van Istanbul als aan de Duitse school in Istanbul. Daarna
trok ze naar Duitsland om haar opleiding te vervolgen aan het Conservatorium voor Muziek, Theater
en Media Hannover, waar ze momenteel studeert in de klas van prof. Ewa Kupiec.
Lal maakte haar debuut als soliste met orkest in 2016 met het Eskisehir State Symfonisch Orkest
onder leiding van Ender Sakpinar. In 2019 won ze de 2 de prijs op het “Orbetello Junior Piano
Concours” en de 3e prijs op de “Cesar Franck Internationale Pianowedstrijd”. In 2022 nam ze deel aan de “Adana Rhapsody” International Piano Competition”, waar ze de 1e prijs in haar leeftijdscategorie en de “Grand Prix” won. Lal nam deel aan vele masterclasses in binnen- en
buitenland. In 2020 werd ze genomineerd voor het project “Women Stars of Tomorrow&”,
gefinancierd door de Istanbul Foundation for Culture and Arts. Een concert met haar onlangs
gevormde “Trio Hera” werd uitgezonden op het Istanbul Music Festival. Naast haar concerten in Turkije zal ze in het seizoen 2022/23 te horen zijn in “Weltklassik am Klavier“.

Waar?
Dit concert vindt plaats in de Protestantse Kerk in GennepDe protestantse kerk van Gennep aan de Markt, bouwjaar 1661-1663, behoort aan de oudste protestantse gemeente van Nederland (gesticht in 1571). Gennep was een kleine vestingstad in het hertogdom Kleef. De hertogen waren hervormingsgezind, maar gaven geen subsidies voor kerkbouw. Daarom organiseerde de toenmalige predikant Ds. Johannes Engelen vijf collectereizen (1655-1658) in Duitsland en Nederland om geld voor de bouw bij elkaar te bedelen. De opbrengsten daarvan zijn genoteerd in het Collect Buch, dat bewaard gebleven is. De kerk is een ontwerp van Pieter Post.

De Stichting Johannes Engelen is een culturele, niet-kerkelijke, stichting tot behoud van dit Rijksmonument. Zij organiseert o.a. rondleidingen, exposities, lezingen en concerten.

.

De toegang tot de concerten is gratis. U wordt van harte uitgenodigd om onze concerten te bezoeken, een rechtstreekse donatie voor de pianisten te geven en misschien, mits een jaarlijkse kleine bijdrage, ook lid te worden van onze stichting. Uw giften geven onze deelnemers de mogelijkheid hun cursusgeld terug te verdienen, wat voor studenten zeker niet onbelangrijk is. Alle giften na afloop van de concerten gaan volledig naar de concerterende pianisten.