Nieuwe berichten: 25

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Agenda
terug

Anna Hoogenbosch | ONGEWISSE TOEKOMST – Expositie bij Het Petershuis – 17 december t/m 5 februari 2023

27 januari 2023, 13:00 uur - 16:30 uur - Gennep

 

Anna Hoogenbosch (1955) groeide op in een gezin waar verbeelding en fantasie erg gewaardeerd en gestimuleerd werden. De ene keer kwam haar vader thuis met een stuk klei en ging zijn kroost boetseren;  een andere keer werden er circusartiesten gemaakt van ijzerdraad en lapjes stof. “Daarmee,” zegt Anna Hoogenbosch: “is de kiem gelegd voor wat later mijn leven zou worden”.

Na roerige jaren, reizen, het grootbrengen van kinderen en het volgen van teken,- en schilderlessen in haar eigen woonplaats, besloot zij zo’n vijftien jaar geleden een opleiding te gaan volgen aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (B). Die opleiding sloot zij  vijf jaar geleden met succes af, waarna zij zich – ook in Arendonk – is gaan verdiepen in de grafische kunst.

Over haar studietijd zegt zij: “In al deze jaren werden niet alleen schildertechnieken aangeleerd; het was ook een periode waarin ik werkte aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Stapje voor stapje kwam ik steeds dichter bij wie ik nu ben; ik leerde in beelden te vertalen wat mij raakt en bezighoudt”.

Ongewisse Toekomst

En zij vervolgt: “Dezer dagen ervaren we aan den lijve wat een ongewisse toekomst betekent; we weten niet hoe de dag van morgen eruit zal zien; we doen er alles aan  om ons leven te sturen en onder controle te krijgen (en te houden). Iedere handreiking of de spreekwoordelijke halm grijpen we aan, om maar niet in dat bodemloze zwarte gat van het onbekende te vallen. We moeten ons overgeven aan de wetten van het leven.”

Dit  gegeven, haar interesse in mensen, hun kwetsbaarheden en verhalen, maar ook haar eigen angsten, zwaktes en onzekerheden zijn voor haar een een belangrijke inspiratiebron. Zoekend en onderzoekend probeert zij de complicaties en de tragiek van het bestaan, en dat wat niet direct aan de oppervlakte komt, op haar eigen manier, maar ook met een kwinkslag, te vertalen in beelden.

.Klik hier voor meer informatie