Nieuwe berichten: 46

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Agenda
terug

Gek op geld (1/4) – Wat is jouw relatie met geld? – Donderdag 22 september – Zowel online als live

22 september 2022, 20:00 uur - 21:30 uur - Online

Verzorgd door in samenwerking met Rabobank, Bibliotheek Eindhoven, Bibliotheek Dommeldal, Bibliotheek De Lage Beemden, BiblioNu en Bibliotheek Veldhoven

Heb je last van geldstress? Of verdien je prima, maar verdwijnt het geld als sneeuw voor de zon? Of zou je graag meer financiële vrijheid hebben om bijvoorbeeld minder te gaan werken?

Eef van Opdorp (bekend van het tv-programma Uitstel van Executie) leert je in een reeks van vier lezingen anders te kijken naar de relatie die je met geld hebt. Beter met geld omgaan is geen kwestie van kille rekensommetjes, maar van goed luisteren naar je gevoel. Net als in relaties geldt: wat je aandacht geeft groeit. En dat zie je terug op je bankrekening.

Verdiep je in je geldbrein, je geldgeschiedenis en je onbewuste patronen. Ben je een sint-bernardshond of meer een struisvogel? De geldtypetest laat zien welke strategieën voor jou werken om meer te sparen, investeren en/of te beleggen.

Uit de verhalen uit Eefs moneycoach praktijk blijkt welke enorme impact geld heeft op ons leven. De mensen die bij haar aankloppen zijn het overzicht helemaal kwijt, maar zodra ze hun relatie met geld verbeteren, groeit hun (financiële) vrijheid.

Op basis van haar nieuwste boek Gek van Geld neemt ze je op nuchtere en humoristische wijze mee naar een financieel gezond leven. De lezingen zijn zowel live als online te volgen.

De tweede lezing in deze reeks vindt plaats in Bibliotheek Cuijk.

Lezing 1 Wat is jouw relatie met geld?

Bibliotheek Dommeldal, vestiging Geldrop op 22 september
Deze avond gaat over jezelf beter begrijpen, zodat je je eigen brein te slim af bent. Minder aankopen op instinct en meer nadenken. We gaan het hebben over alles wat je niet ziet en ondertussen een hele grote invloed op je heeft. Wie neemt er bij jou de financiële beslissingen? Is dat je reptielen-, emotionele of denkende brein. We gaan met elkaar de diepte in (je mag ook alleen luisteren!). Waar kom je vandaan, wat kreeg je mee en hoe heeft dat impact op je bankrekening nu. Je ontdekt vooral wie jij zelf bent. Heb je eigenlijk wel een positieve relatie met geld? Welke invloed heeft je opvoeding. Je krijgt inzicht in je eigen geldpatronen die je door de tijd heen hebt opgebouwd. Bewustwording, dat is waar het om gaat. Want de keuzes die je maakt en wat je vervolgens doet, alles begint tussen je oren.

Over de reeks

De lezingen bestaan uit 4 delen, de opbouw volgt het nieuwe boek Gek van Geld. Ze zijn los te volgen. Alle lezingen zijn ook online live te volgen of terug te kijken! Entree is gratis. Tijdens de lezingen kun je ook je vragen stellen aan Eef.

Wil je de lezing live bijwonen? Reserveer dan een ticket a 2,50 euro. De eerste 30 bezoekers ontvangen het boek Gek van Geld van Eef van Opdorp op de avond zelf (1 boek per reservering). Dus wees er snel bij!

Lees hier meer over de lezingen in de reeks en meld je aan:

Lezing 1: Wat is jouw relatie met geld? In Bibliotheek Dommeldal op 22 september.
Lezing 2: Welke geldtype ben jij? In Bibliotheek Cuijk op 13 oktober.
Lezing 3: Aan de slag met je geldzaken. In Bibliotheek Gemert op 2 november.
Lezing 4: Maak jouw geldplan. In Bibliotheek Eindhoven op 16 november.