Nieuwe berichten: 1

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Agenda
terug

Gek op geld (3/4) – Aan de slag met je geldzaken – Zondag 30 oktober – Zowel online als live

30 oktober 2022, 20:00 uur - 21:30 uur - Online

Verzorgd door in samenwerking met Rabobank, Bibliotheek Eindhoven, Bibliotheek Dommeldal, Bibliotheek De Lage Beemden, BiblioNu en Bibliotheek Veldhoven

Heb je last van geldstress? Of verdien je prima, maar verdwijnt het geld als sneeuw voor de zon? Of zou je graag meer financiële vrijheid hebben om bijvoorbeeld minder te gaan werken?

Eef van Opdorp (bekend van het tv-programma Uitstel van Executie) leert je in een reeks van vier lezingen anders te kijken naar de relatie die je met geld hebt. Beter met geld omgaan is geen kwestie van kille rekensommetjes, maar van goed luisteren naar je gevoel. Net als in relaties geldt: wat je aandacht geeft groeit. En dat zie je terug op je bankrekening.

Verdiep je in je geldbrein, je geldgeschiedenis en je onbewuste patronen. Ben je een sint-bernardshond of meer een struisvogel? De geldtypetest laat zien welke strategieën voor jou werken om meer te sparen, investeren en/of te beleggen.

Uit de verhalen uit Eefs moneycoach praktijk blijkt welke enorme impact geld heeft op ons leven. De mensen die bij haar aankloppen zijn het overzicht helemaal kwijt, maar zodra ze hun relatie met geld verbeteren, groeit hun (financiële) vrijheid.

Op basis van haar nieuwste boek Gek van Geld neemt ze je op nuchtere en humoristische wijze mee naar een financieel gezond leven. De lezingen zijn zowel live als online te volgen.

De tweede lezing in deze reeks vindt plaats in Bibliotheek Cuijk.

Lezing 3: Aan de slag met je geldzaken

In samenwerking met Rabobank, Bibliotheek Dommeldal, BiblioPlus, Bibliotheek De Lage Beemden, BiblioNu en Bibliotheek Veldhoven.

Je weet nu precies wat er elke maand binnenkomt en uitgaat. Nu begint het echte werk: met de stofkam door je rekeningen heen en je eigen koopgedrag onder de loep nemen. We gaan in op verleidingsstrategieën van neuromarketeers. Welke triggers gebruiken zij om jou zoveel mogelijk te laten kopen?

Heb je afgelopen tijd veel impuls- of juist emotionele aankopen gedaan? Kun je besparen op bijvoorbeeld de boodschappen, verzekeringen of je telecompakket en hoe doen anderen dat? Kortom, je gaat aan de slag met je eigen geldzaken. Wie weet ontdek je een paar geldlekkages en kun je er wat aan doen. Je krijgt sowieso handige tips hoe je de beste deals voor jezelf regelt.

Over de reeks

De lezingen bestaan uit 4 delen, de opbouw volgt het nieuwe boek Gek van Geld. Ze zijn los te volgen. Alle lezingen zijn ook online live te volgen of terug te kijken! Entree is gratis. Tijdens de lezingen kun je ook je vragen stellen aan Eef.

Wil je de lezing live bijwonen? Reserveer dan een ticket a 2,50 euro. De eerste 30 bezoekers ontvangen het boek Gek van Geld van Eef van Opdorp op de avond zelf (1 boek per reservering). Dus wees er snel bij!

Lees hier meer over de lezingen in de reeks en meld je aan:

Lezing 1: Wat is jouw relatie met geld? In Bibliotheek Dommeldal op 22 september.
Lezing 2: Welke geldtype ben jij? In Bibliotheek Cuijk op 13 oktober.
Lezing 3: Aan de slag met je geldzaken. In Bibliotheek Gemert op 2 november.
Lezing 4: Maak jouw geldplan. In Bibliotheek Eindhoven op 16 november.