Nieuwe berichten: 4

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Agenda
terug

Nationale Dodenherdenking – Gemeentelijke herdenking Milsbeek – Donderdag 4 mei

04 mei 2023 - Milsbeek

 

Leven met oorlog

19.00 uur: Samenkomst voor een moment van bezinning in de kerk van Milsbeek, met woorden van burgemeester Teunissen, Bürgermeister Knickrehm, pastoor Kessels, dominee Blom, domina Loppies-Aipassa, Vorsitzender des Volksbundes Deutsche Kriegsgräberfürsorge Ulrich Francken en enkele schoolkinderen.

Een lichtceremonie waarin alle slachtoffers van oorlogsgeweld worden herdacht. Deze samenkomst wordt muzikaal opgeluisterd door zanggroep La Quatri.

19.35 uur: Stille tocht naar het burgermonument

Om alle gevallen burgerslachtoffers te herdenken, met kranslegging door burgemeester Teunissen en de Organisaties Samen Leven In Milsbeek en Stichting Cultuurbehoud Milsbeek.

19.45 uur19.00 uur

Leven met oorlog

Samenkomst voor een moment van bezinning in de kerk van Milsbeek, met woorden van burgemeester Hans Teunissen, Bürgermeister Ulrich Knickrehm, pastoor Guido Kessels, dominee Derk Blom, domina Aatje Loppies-Aipassa, Vorsitzender des

Volksbundes Deutsche Kriegsgräberfürsorge Ulrich Francken en enkele schoolkinderen.

Ook is er een lichtceremonie waarin alle slachtoffers van oorlogsgeweld worden herdacht. Deze samenkomst wordt muzikaal opgeluisterd door zanggroep La Quatri.

19.35 uur Stille tocht naar het burgermonument

Om alle gevallen burgerslachtoffers te herdenken, met kranslegging door burgemeester Hans Teunissen en de Organisaties Samen Leven In Milsbeek en Stichting Cultuurbehoud Milsbeek.

19.45 uur Stille tocht naar het militair ereveld

20.00 uur Ceremonie op het militair ereveld

Na het Taptoesignaal volgen 2 minuten stilte, Act of Remembrance en kransleggingen door gemeente Gennep, nabestaanden, Bond van Wapenbroeders en Veteranen Vereniging Noord-Limburg, buurgemeenten, geloofsgemeenschappen en schoolkinderen. De ceremonie op het militair ereveld wordt afgesloten met de volksliederen. Bijzondere gast dit jaar is piper Lee Kirkpatrick die in nagedachtenis aan hen die zijn gevallen op zijn doedelzak zal spelen.