Nieuwe berichten: 4

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Activiteiten
terug

Gezamenlijke inkoop zorg door Noord-Limburgse gemeenten

De zeven gemeenten van Noord-Limburg (Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel aan Maas, Venlo en Venray) slaan de handen ineen om de beste zorg voor onze inwoners in te kopen. Deze hulp en ondersteuning geldt voor de WMO, Jeugdzorg en Participatie.

Ondersteuning nodig?
Leefomstandigheden kunnen veranderen, waardoor inwoners ondersteuning nodig kunnen hebben bij bijvoorbeeld het huishouden, de opvoeding, weer aan het werk gaan of om mee te blijven doen met het dagelijkse leven. De gemeente kan met jou meekijken naar passende oplossingen. Bijvoorbeeld ondersteuning vanuit jouw eigen omgeving of door professionele zorgaanbieders. Om goede hulp te kunnen bieden, maakt de gemeente afspraken met deze aanbieders en legt dat vast in contracten.
Op 1 januari 2022 gaan nieuwe contracten met aanbieders in.
Welke aanbieders?
Zeven Noord-Limburgse gemeenten werken samen om de beste aanbieders te selecteren. Deze samenwerking is nodig om de juiste ondersteuning te kunnen bieden en om de kosten te kunnen beheersen. Op dit moment ronden zij de keuze voor de aanbieders af. Binnenkort is bekend met welke aanbieders de gemeente een contract voor een lange periode aangaat.
Deze aanbieders komen ook op deze website, de sociale kaart, te staan. 
Verandert er iets voor cliënten?
Als je je met een verzoek om ondersteuning bij de gemeente meldt, kijken we samen met jou wat er nodig is en hoe dat opgepakt kan worden. Wat kun je zelf, wat kan er vanuit jouw eigen omgeving en wanneer is ondersteuning door aanbieders nodig? Als het gaat om professionele ondersteuning kijken we welke aanbieder dat kan bieden.
Als er door de nieuwe contracten per 2022 iets verandert, dan informeert de gemeente alle betrokkenen hier tijdig over. Dat kan per brief of in een persoonlijk gesprek. Voor nu hoeft u dus niets te doen.
Vragen?
Voor vragen kunt je contact opnemen met de gemeente via 0485-494141