Nieuwe berichten: 23

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Agenda
terug

Gezond In De Stad – GIDS-Project Gennep

30 maart 2022 t/m 27 december 2024

In de gemeente Gennep is samen met partners (INTOS, ESP Centrum, Resi en Gennep Doet Mee) het Gezond In De Stad (GIDS)-project ontwikkeld. Inwoners met gezondheidsklachten en een klein sociaal netwerk kunnen hieraan deelnemen. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat er iemand in de omgeving bij kan springen als het niet zo goed gaat. Bijvoorbeeld als alles teveel lijkt of als negatieve gedachten niet stop gezet kunnen worden.

Het GIDS-project is opgezet in het kader van Positieve Gezondheid. Het is een combinatie van groepstraining en individuele begeleiding. Er wordt uitgegaan van drie pijlers: beweging, mentale coaching en sociale netwerkversterking.

Hoe werkt het?

Een (gezondheids-)professional verwijst een mogelijke deelnemer door naar het GIDS-project. Dit kan de huisarts zijn, maar ook Team Toegang, INTOS of een dorpsondersteuner of wijkverbinder. Aan de hand van een intakegesprek wordt vervolgens gekeken of het project bij deze persoon past. Twee keer per jaar start een groep van 10 deelnemers met het programma dat 14 weken duurt.

Meer weten over GIDS? Bel met Resi Beelen via 06-38821337 of mail naar resi@resibeelen.nl. U kunt ook mailen naar Judie van Schaijk van Synthese via j.vanschaijk@synthese.nl.