Nieuwe berichten: 29

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Agenda
terug

Jeen Rabs Kwartet – Maandag 18 april 15:00 uur

18 april 2022, 15:00 uur - 17:00 uur - Gennep
Eindtijd onbekend
De Nederlandse gitarist Jeen Rabs heeft opgetreden met een breed scala aan artiesten, waaronder The Holland Big Band, Dutch Swing College Band, Zandscape, Scott Hamilton, Deborah Carter, Shirma Rouse, Wayne Bergeron, Benny Bailey, Toots Thielemans en Lucien Barbarijn. Jeen componeert voor zijn eigen band en met de Ierse artiest Stano. Hij behaalde zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en studeerde ook bij David Gilmore in New York, Ricardo Silveira in Rio de Janeiro en Phillip Catherine in Brussel.

In 2017 bracht hij de CD ‘Catch my Kitsch’ uit, waarmee hij samenwerkte met accordeonist Rik Cornelissen (Bert van den Brink, Ramon Valle, Tocar) en drummer Daniel van Dalen (Louise Korthals, Fuse, Beatrice van der Poel). Vandaag in Gennep werken zij samen met Leslie Lopez op contrabas (New Cool Collective, Nueva Manteca, Cubop City Big Band, Timbazo).

“Wat deze plaat bijzonder maakt zijn de levende interacties tussen gitaar en accordeon […]. De zeer virtuoze musici smelten lekker samen in unisono-motieven, gaan dan weer uit elkaar in soms op contrapunt lijkende bewegingen of staan geheel ten dienste van een solist. Het blijft jazz, swingend, sprankelend met de zoet klinkende gitaarpartijen van Jeen Rabs als de rode draad. Sophisticated jazz met een prettige lichtheid.” (raKendra Smit-NTB)

Bezetting:
Jeen Rabs – gitaar
Rik Cornelissen – accordeon
Leslie Lopez – contrabas
Daniel van Dalen – drums
• De prijs van €15,- incl. servicekosten 

Picardie 36
6591 JE Gennep