Nieuwe berichten: 7

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Agenda
terug

Met de boswachter van OERRR op zoek naar paddenstoelen – woensdag 27 oktober – Natuurmonumenten

27 oktober 2021, 14:00 uur - 16:00 uur - Molenhoek

 

In de herfst schieten ze als paddenstoelen uit de grond! De herfst is bij uitstek het jaargetijde dat paddenstoelen in groten getale te vinden zijn. En zeker na een regenbui schieten ze letterlijk de grond uit. Ga met de boswachter op Landgoed Mookerheide op zoek naar de mooiste exemplaren.

Op Landgoed Mookerheide zijn vele verschillende soorten paddenstoelen vinden. Van eekhoorntjesbrood en heksenboleten tot het rode koolzwammetje met de kleur van rode kool. De grote stinkzwam stinkt zo erg dat je de lucht niet snel zult vergeten. En natuurlijk hopen we op de vliegenzwam die je met zijn rode hoed en witte stippen meteen weer in sprookjes doet geloven.

Tip: Neem een zakspiegeltje mee om onder de hoed te kijken van een paddenstoel.

Tips van de boswachter:

  • Trek stevige, waterdichte schoenen of laarzen aan
  • Vergeet uw regenkleding niet
  • Neem een loupe en/of spiegeltje mee
  • Controleer uzelf op teken na een bezoek aan de natuur
  • Honden kunnen niet mee tijdens de excursie

Praktische informatie
Tijdens deze middag word je om 14.00 uur welkom geheten op de grote parkeerplaats achter het jachtslot op de Heumensebaan 2 in Molenhoek. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. De middag duurt tot 16.00 uur. Er kunnen maximaal 10 kinderen mee. Geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Wegens het te groot worden van de groep vragen wij u per gezin 1 volwassenen mee te laten komen met de kinderen.  Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!

Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Het aantal deelnemers voor deze excursie is daarom beperkt tot 10 personen. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom met eigen vervoer naar de excursielocatie. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt. Hou je aan de richtlijnen.

Klik hier om je aan te melden

Kosten
Kinderen

  • Normaal€ 6,00
  • Ledenprijs€ 4,20

 

Heumensebaan 2
6584 CL Molenhoek Molenhoek