Nieuwe berichten: 4

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Agenda
terug

Natuurbelevingscursus IVN Maas & Niers – Start maandag 17 april

17 april 2023 - Gennep-Zuid

Altijd al meer willen weten over de natuur in de buurt? Kom dan naar onze natuurbelevingscursus. IVN Maas en Niers organiseert een bijzondere maar vooral gevarieerde natuurbelevingscursus (NBC). De cursus wordt gegeven door onze natuurgidsen.

 

Op verschillende lesmomenten staan de natuurgidsen stil bij de rijke natuur in onze omgeving zoals de Maasduinen, de Maasheggen, de Mookerheide en stuwwal. Met aandacht voor zowel het ontstaan hiervan als de daar levende planten, vogels, zoogdieren, amfibieën en reptielen. Ook komt aan bod hoe we de natuur een handje kunnen helpen, denk aan klimaat, leefomgeving, agrarisch natuurbeheer en bermbeheer.

Tijdens excursies trekken we er samen op uit om de natuur te beleven. Zo gaan we vroeg op pad voor een vroege vogelwandeling om vogels te spotten in de Maasduinen. Ga jij mee met het in poelen scheppen om waterdiertjes te ontdekken? Er is een avond ingepland voor planten en insecten. Tijdens de wandeling in de Maasheggen ontdek je meer over natuurbeheer en natuur inclusieve landbouw. Verder bezoeken we het Jachtslot de Mookerheide en de Mookerschans waar we een toelichting geven over de geologie en het ontstaan van de stuwwal.

De lesavonden worden gegeven op onze prachtige IVN locatie ’t Leger, Kampweg 10 in Gennep.

Cursusdata: 17 en 23 april, 11 en 13 mei, 1, 4 en 17 juni 2023.

Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers, waarvan 10 nieuwe leden en 10 IVN-leden.

Kosten: Ben je nog geen IVN lid dan betaal je € 75. Dan krijg je van ons 1 jaar gratis IVN lidmaatschap.

IVN leden betalen € 45.

Dat is inclusief koffie/thee en het entreegeld € 15 voor Jachtslot.

Lees hier meer over het volledige programma en het aanmelden

Kampweg 10
Gennep-Zuid