Nieuwe berichten: 4

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Agenda
terug

Open Podium: Hoe de donut de wereld gaat redden! – Dinsdag 11 april 2023

11 april 2023, 20:00 uur - 21:30 uur - Gennep

De donuteconomie is een poging om een goede balans te vinden tussen enerzijds belangen van de mens en anderzijds het welzijn van de aarde. Een interessante en ietwat ingewikkelde theorie, waarbij het lastig kan zijn om in te schatten wat je zelf nu concreet kunt doen. Schrijver en omdenker Gerard Sonnemans neemt ons op een toegankelijke manier mee in deze zoektocht en reikt handvatten aan waarmee je direct aan de slag kunt.

Gerard:
“Onze wereld is in rep en roer.
We voelen de naweeën van de corona-pandemie nog, er woedt een verwoestende oorlog in Europa, we zitten midden in een gigantische klimaatcrisis, lucht, bodem en water bedreigen onze gezondheid, de inflatie is gierend hoog, er heerst een woningcrisis, de gemoederen rond migratie lopen hoog op, het verschil tussen arm en rijk neemt schrikbarende proporties aan, en het enige wat ons bindt in onze polarisatie is een wantrouwen tegenover de overheid.
Maar ik heb een rotsvast geloof dat we kunnen bouwen aan een duurzame toekomst, waarin de mensheid en de rest van de natuur net zo lang kunnen bloeien tot de zon uitdooft.
Er is maar één voorwaarde: ik heb er wel jouw hulp bij nodig.
Hoe? Dat vertel ik op dit open podium. En als lokkertje trakteer ik tijdens de pauze op donuts.”

Heb je zin in een ontzettend interessante avond die je aan het denken zet én waarbij je met praktische tools naar huis gaat? Kom dan naar het Open Podium van Gerard Sonnemans.

Het Open Podium van BiblioPlus is gratis te bezoeken. Heb je genoten van het Open Podium? Dan is er na afloop de mogelijkheid om (vrijwillig) te doneren. Jij bepaalt dus wat je wilt en kunt bijdragen. Zo kunnen we onze activiteiten voor iedereen toegankelijk houden.

Klik hier om je op te aan te melden