Nieuwe berichten: 13

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Agenda
terug

Open Podium: Is jouw tuin al klimaatproof? – woensdag 5 april 2023

05 april 2023, 19:00 uur - 21:00 uur - Gennep

Door Barbara Tetteroo van Stichting Steenbreek

Kijk eens goed rond in jouw tuin; Zijn al die stenen en tegels wel echt nodig? Een groene tuin is een rustpunt, waar je lekker kunt ontspannen of gezellig samen zijn met vrienden. Tuinieren brengt je buiten in beweging. Kinderen kunnen er spelen, ontdekken en hun energie kwijt. Je haalt een stukje natuur dichtbij huis.
Een groene tuin geeft schaduw en verkoeling tijdens de steeds warmere zomers. Meer groen en minder stenen in de tuin is fijn voor jezelf, veel soorten dieren én goed voor het klimaat. Alle kleine beetjes helpen al. Je hoeft echt geen groene vingers te hebben voor een eenvoudig te onderhouden groene tuin. Kijk voor tips eens op www.steenbreek.nl/tuintips.

Wil je weten hoe jezelf aan de slag kunt gaan om de tuin klimaatproof te maken? Kom dan op woensdag 5 april vanaf 19.00 uur naar de Bibliotheek Gennep. Barbara Tetteroo van Stichting Steenbreek vertelt je dan alles over klimaattuinen.
Laat je inspireren door de voorbeeldtuinen, informatie over groene daken, het plaatsen van een regenton en nog veel meer.

Heb je geen tuintje maar wel groene vingers? Dan is misschien een geveltuintje wel een goed idee.