Nieuwe berichten: 23

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Agenda
terug

Thema bijeenkomst: ‘herkennen en erkennen van dementie bij mensen met een verstandelijke beperking’ – Woensdag 29 juni (aanmelden)

29 juni 2022, 19:30 uur - 21:50 uur - Gennep

 

Op woensdag 29 juni organiseert de Familievereniging Dicht-bij samen met Dichterbij, regio Oost een Dementietafel. Thema van deze bijeenkomst is ‘herkennen en erkennen van dementie bij mensen met een verstandelijke beperking’.

De bijeenkomst vindt plaats in het Grandcafé, Zwerfheide 2 in Gennep. Ouders, broers, zussen, mantelzorgers, mentoren en professionele begeleiders van mensen met een verstandelijke beperking zijn van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen. De bijeenkomst is speciaal bedoeld voor mensen die vragen hebben of willen luisteren naar ervaringen van anderen over het proces van ouder worden bij mensen met een verstandelijke beperking. Net als bij het Alzheimercafé willen we de signalen van dementie en de impact ervan op iemands leven en dat van zijn omgeving centraal stellen.

programma

19.30 uur           Inloop met koffie en thee

20.00 uur           Welkom door gespreksleider Ed de Boer

20.10 uur           Lianne van der Wijst en Yvonne Dekker over hun zoektocht naar de diagnose dementie bij hun broer met het syndroom van Down

20.40 uur           Inleiding door Tonnie Coppus, oud AVG-arts van Dichterbij over de medische veranderingen bij mensen met een verstandelijke beperking. Monique Hoefnagel, gedragsdeskundige bij Dichterbij bespreekt de gedragsmatige veranderingen.

21.10 uur           Pauze

21.30 uur           Nabespreking en vragenronde

21.50 uur           Afsluiting van de avond

 

Ben je geïnteresseerd, dan kun je je aanmelden via info@fvdicht-bij.nl of 06-55897623.

We stellen het bijzonder op prijs wanneer je belangstellenden in jouw omgeving op de hoogte brengt van deze bijeenkomst. De bijeenkomst staat ook open voor mensen die geen verwant hebben wonen bij Dichterbij. Het aantal bezoekers is beperkt, dus meld je op tijd aan.