Nieuwe berichten: 13

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Agenda
terug

Veilig en fit blijven (door)trappen in Gennep – De drie trainingen vinden plaats op vrijdag 17, 24 en 31 maart

17 maart 2023, 10:00 uur - 11:30 uur - Heijen

Veilig en fit blijven (door)trappen in Gennep

Gennep is een echte fietsgemeente. Een kwart van de ouderen stapt nog dagelijks op de fiets. Fietsen draagt bij aan de gezondheid van ouderen en houdt hen langer sociaal actief en zelfredzaam. Het is daarom goed dat alle inwoners zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Er zijn echter ook ouderen die zich niet meer zeker voelen op de fiets. Bijvoorbeeld vanwege de drukte in het centrum. Voelt u zich weleens onzeker op de fiets? Neem dan gratis deel aan 3 trainingen Doortrappen.

Gennep Doet Mee organiseert samen met lokale partijen in Heijen het programma Doortrappen. De drie trainingen vinden plaats op vrijdag 17, 24 en 30 maart van 10:00 – 11.30 uur bij de dorpskamer in Heijen (Wethoudershof 13). Tijdens de trainingen besteden we aandacht aan zowel theorie als praktijk. U krijgt praktische tips hoe u veilig en fit kunt blijven fietsen. En maakt kennis met verschillende soorten fietsen. Ook gaan we actief aan de slag met een fietsparcours en krijgt u tips bij het op- en afstappen. Voor alle drie de trainingen is het noodzakelijk dat u uw eigen fiets meeneemt.

Ottersummer Gerrit Peters deed eerder al mee aan Doortrappen en zijn ervaring met het programma is positief: “We hebben veel nuttige tips gekregen. Hierdoor voel ik mezelf nu een stuk zekerder in het verkeer.”

Wilt u ook gratis deelnemen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op en meld u aan bij beweegcoach Martijn Jansen via martijn@negen.nl.