Nieuwe berichten: 34

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Agenda
terug

Week van de Mediawijsheid: Webinar ‘Samen sociaal online’ voor ouders met kinderen in het basisonderwijs – Dinsdag 9 november

09 november 2021, 20:00 uur - 21:00 uur - Online

Landelijke webinar ‘Samen sociaal online’

In het kader van de Week van de Mediawijsheid (5 november t/m 12 november 2021) neemt Denise Bontje van Mediasmarties.nl ouders mee in het mediagebruik van kinderen tot 12 jaar. In hoeverre is er sprake van balans? Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Waar leg je de grens voor online of offline contact en hoe praat je met je kind over media? Welke media kun je daarvoor gebruiken?

Samen sociaal online
De afgelopen tijd waren we meer aangewezen op online contact. Nu we steeds meer live kunnen doen, is het goed om de balans weer te herstellen. Maar hoe doe je dat? Hoe staat het ervoor met het mediagebruik van kinderen? Dat betrokken zijn belangrijk is, weten we. Dat het leuk kan zijn om als gezin iets te doen, ook. Maar de tijd ontbreekt. En WAT doe je dan? Daarnaast zijn kinderen steeds meer alleen online bezig. Hoe weet je dat ze zich online net zo sociaal gedragen als offline?

Meld je aan
Kortom, heb je kinderen op de basisschool? Meld je dan aan voor dit webinar. Je ontvangt praktische tips om het gesprek aan te gaan over het gedrag online. Ook is er voldoende ruimte voor vragen. Laat je inspireren!

Deze gratis webinar wordt gegeven tijdens de jaarlijkse Week van de Mediawijsheid, een initiatief van Netwerk Mediawijsheid.

Wat: Een webinar met praktische tips over het mediagebruik van kinderen op de basisschool
Voor wie: Ouders van kinderen tussen de 8 en 12 jaar
Wanneer: Dinsdag 9 november 2021 van 20 uur tot 21 uur
Hoe: Online webinar, na aanmelding krijgt u de link naar het webinar toegestuurd

Over Denise Bontje
Denise Bontje (@dmaakthetbont) is gespecialiseerd op het gebied van taal en mediaopvoeding én samen met Manon Bontje beheerder van Mediasmarties, de online mediagids vol media voor kinderen van 0 – 12 jaar.

Online