Nieuwe berichten: 13

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Agenda
terug

Week van het geld – 27 maart t/m 31 maart

28 maart 2023 - Online


Week van het geld
Het doel van de week van het geld is om kinderen en jongeren verstandig te leren omgaan met geld. De week is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Deze website wijst mensen met vragen over geldzaken de weg naar betrouwbare informatie. De informatie gaat over de thema’s waar je gedurende je leven tegenaan kunt lopen. Denk aan: leren omgaan met geld voor kinderen, 18 worden, hypotheek, pensioen, zzp’er, ontslag, uit elkaar gaan etc.. Benieuwd? Kijk dan op www.wijzeringeldzaken.nl.

De Papierenbrigade
Ben je het overzicht kwijt in je persoonlijke administratie? Dan kan de Papierenbrigade je ondersteunen. Deskundige vrijwilligers bieden kosteloos praktische ondersteuning, afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Het uitgangspunt is het terugkrijgen en behouden van de regie over jouw (financiële) administratie. De Papierenbrigade kan jou helpen bij:

  • de post en de (financiële) administratie ordenen;
  • een overzicht maken van inkomsten, uitgaven en schulden;
  • hoe schulden opgelost en voorkomen kunnen worden;
  • informatie geven over minimaregelingen en toeslagen;
  • het invullen van de voorzieningenwijzer (www.datgeldtvoormij.nl/gennep).

Wil jij je aanmelden voor deze gratis ondersteuning (of vrijwilliger worden) meld je dan aan via papierenbrigadegennep@synthese.nl.
Ook is er vanuit de Papierenbrigade elke maandagmiddag van 14:00u tot 16:00u een inloopspreekuur in de bibliotheek. Je kunt hier terecht wanneer je een korte vraag hebt over bijvoorbeeld brieven van instanties, informatie over minimaregelingen en toeslagen of wanneer je hulp nodig hebt bij het invullen van een formulier.

Hulpverlening gemeente Gennep
Heb je financiële problemen en ben je op zoek naar een oplossing? Je bent niet de enige die (af en toe) worstelt met rekeningen en schulden. Vraag iemand in je omgeving om hulp. Of kijk eens op de websites:

Kom je er zelf niet uit? Gemeente Gennep kan je ook ondersteunen door: informatie en advies, budgetbeheer en schuldregeling. Samen kijken we wat het beste bij je past. Je kunt je hiervoor aanmelden door het formulier in te vullen op de website: www.gennep.nl/hulp-bij-geldzaken-en-schulden. Je vindt hier ook meer informatie. Heb je vragen, bel dan gerust naar de gemeente 0485 – 494141. De voorwaarden voor deze hulpverlening zijn dat je een inkomen hebt, een vaste verblijfplaats hebt in de gemeente Gennep en je minstens 18 jaar bent.