Nieuwe berichten: 4

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Agenda
terug

Worden wie je bent – Dinsdag 29 november

29 november 2022, 10:00 uur - 12:00 uur - Online

Verzorgd door JobOn

Zweetdruppels druipen van de klok

Het is zondagavond of eigenlijk al maandag 3:00 uur ’s ochtends en die brief moet af. Je sollicitatiebrief welteverstaan. Uit alle macht probeer je er 3 redenen uit te persen waarom je zo’n geschikte kandidaat bent, maar och, van harte gaat het niet. ‘Waarom is het schrijven van een goeie brief nou toch zo godvergeten moeilijk?’, vraag je jezelf wanhopig af.

Draai de bliksemse boel lekker om
Het antwoord is simpel. Je moet het hele verhaal omkeren. Als werkzoekenden stellen we ons vaak nederig op. We proberen een verhaal over onszelf te vertellen dat maar moet kloppen met de potentiële werkgever. Daar gaat het mis. Veel praktischer is het om in jezelf te zoeken wat jij wil van een werkgever.

Dus, dit ga je doen
Je schrijft vandaag een omgekeerde sollicitatiebrief. Dat is een onvervalste ode aan jezelf en een pittig wensenlijstje voor je nieuwe baas ineen. Je gaat echt aan het werk. Kijken. Zoeken. Schrijven. Je leert hoe je beeldend schrijft en hoe je moeiteloos kan beginnen. Je eindigt met niets minder dan een steengoed eigen verhaal. Grote klasse.

Aanmelden
Er wordt gebruik gemaakt van het programma Zoom om elkaar online te ontmoeten. Aanmelden is verplicht en kan via de website van JobOn.