Nieuwe berichten: 23

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Organisaties
terug

Coördinator Taalmaatjes – Roos van Otterdijk

In Gennep willen we graag alle nieuwkomers (statushouders) die de Nederlandse taal nog moeten leren, de hulp van een taalmaatje aanbieden. Minimaal 1 keer per week spreken het taalmaatje en de nieuwkomer samen af.
Taalmaatjes zijn geïnteresseerd in andere culturen en vinden het leuk om mensen te helpen om de Nederlandse taal te spreken. Ook helpen taalmaatjes bij het nemen van de eerste stappen in onze Gennepse samenleving. Samen op pad om de dagelijkse dingen te doen zoals bijvoorbeeld de boodschappen, eventueel kinderen naar school brengen en met andere mensen contact maken en gesprekken te voeren. Als het nodig is denken onze taalmaatjes ook mee over oplossingen voor kleine praktische problemen waar nieuwkomers tegenaan lopen.
Taalmaatjes krijgen ondersteuning en handvatten aangereikt om de begeleiding van de nieuwkomers goed en op maat te kunnen aanbieden.
We zijn voortdurend op zoek naar mensen die het leuk vinden om de rol van taalmaatje op te pakken. Lijkt je dit leuk en wil je meer informatie neem dan contact met me op via onderstaande contactgegevens.

Waarvoor je bij Coördinator Taalmaatjes – Roos van Otterdijk terecht kunt:

Hulp voor beter lezen en schrijven?

Waar kan ik oefenen met Nederlands spreken?