Nieuwe berichten: 13

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Organisaties
terug

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Ieder kind moet kunnen sporten en spelen. Kun je dit als ouder niet betalen?  Dan kun je mogelijk ondersteuning krijgen via het Jeugdfonds Sport en het Jeugdfonds Cultuur. Ook voor diplomazwemmen A en B heeft de gemeente

Jeugdsportfonds jeugdcultuurfonds
Het Jeugdfonds Sport is bestemd voor kinderen en jongeren uit de gemeente Gennep, die om financiële reden geen lid kunnen worden van een sportvereniging. Het Jeugdfonds Cultuur is bestemd voor kinderen en jongeren uit de gemeente Gennep, die om financiële reden geen lid kunnen worden van een culturele instelling of vereniging.
Een tussenpersoon kan namens jou jouw kind(eren) aanmelden. Dit is bijvoorbeeld iemand van Stichting Leergeld, Team Toegang, een leraar of een hulpverlener. De bijdrage voor sport is per jaar maximaal € 225,00 per kind (tot en met 20 jaar). De bijdrage voor cultuur is per jaar maximaal € 425,00 per kind (tot en met 20 jaar).
In beide gevallen mag soms een deel van het geld besteed worden aan (sport)kleding of andere spullen. Het geld wordt rechtstreeks betaald aan de vereniging. Voor het kopen van spullen, zoals sportkleding, krijg je een waardebon. Elke 12 maanden kan er een nieuwe aanvraag worden gedaan.
Kijk voor meer informatie op www.jeugdfondssportencultuur.nl
Diplomazwemmen A en B
De gemeente Gennep vindt het belangrijk dat alle kinderen kunnen zwemmen, ook als hun ouders geen zwemlessen kunnen betalen. Als jij/jullie als ouder(s) een laag inkomen heeft, dan kun je een aanvraag doen bij de gemeente voor diplomazwemmen A en B. Na goedkeuring wordt jouw kind bij zwemlessen van Zwemkanjers of Pica Mare Gennep ingedeeld. Het enige verschil met andere kinderen is dat de rekening niet naar jou gaat, maar naar de gemeente!
Meer informatie en een aanmeldformulier vind je in
de bijlage onderaan deze pagina van de gemeente Gennep.
Gennep

Waarvoor je bij Jeugdfonds Sport & Cultuur terecht kunt:

Regelingen bij laag inkomen, wat is er mogelijk?

Geen geld voor activiteiten voor je kind?

Geen geld voor activiteiten?