Nieuwe berichten: 1

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Organisaties
terug

Mensendieck praktijk Gennep – Bergen

Een paramedische behandelmethode gericht op het opheffen en voorkomen van klachten als gevolg van een onjuist houding- en bewegingspatroon.

Oefentherapie Mensendieck is een bewegingstherapie die je inzicht geeft in klachten die terug te vinden zijn in het bewegingsapparaat, algehele of lokale spanning en de ademhaling.

Je wordt bewust gemaakt van je houding en manier van bewegen in relatie tot je klachten. Verder krijg je inzicht in de reactie van je lichaam op pijn, overbelasting en spanningen.

Samen met de therapeut ga je op zoek naar de oorzaak van je klachten.

Geleidelijk aan begrijp je je klachten beter en verandert de klacht in een signaal waar je op kunt reageren. Hierdoor verminderen de klachten of worden ze opgeheven. Naast het verhelpen van de klachten leer je dus ook hoe je zelf in de toekomst nieuwe of terugkerende klachten kunt voorkomen.

Tarieven

  • Oefentherapie Mensendieck wordt met name vergoed uit de aanvullende verzekering van alle zorgverzekeraars. Het aantal zittingen dat voor vergoeding in aanmerking komt, verschilt per verzekeraar en per pakket. Je kunt dit nakijken in de polisvoorwaarden.

Openingstijden

Gennep:
  • Maandag t/m vrijdag op afspraak
  • Dinsdag avond is de praktijk ook open op afspraak.
Bergen:
  • Dinsdag 8.00-20.00 uur
  • Woensdag 8.00-17.00 uur

Mensendieck praktijk Gennep – Bergen

Picardie 6
6591 JE Gennep

Praktijk Bergen

Rembrandtplein 4
5854 EM
Routebeschrijving >

Waarvoor je bij Mensendieck praktijk Gennep – Bergen terecht kunt:

Last van spanning?

Last van je lichaam?