Nieuwe berichten: 1

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Organisaties
terug

Schuldhulpverlening gemeente Gennep

Je kunt je aanmelden voor schulddienstverlening door een brief te sturen naar de Gemeente Gennep, t.a.v. de Schulddienstverlening. In deze brief dient de volgende informatie vermeld te staan:
  • Een korte toelichting op het ontstaan van de schuld;
  • Een inschatting van de totaalschuld;
  • De inkomenssituatie (loondienst, uitkering, etc.);
  • Het adres van de aanmelder;
Een budgetoverzicht is niet verplicht, maar heeft wel toegevoegde waarde.

Wanneer je je hebt aangemeld, ontvang je een schriftelijke uitnodiging voor een aanmeldgesprek. In een aanmeldgesprek wordt bepaald of iemand in aanmerking kan komen voor de gemeentelijke schulddienstverlening of dat er eerst nog bepaalde stappen gezet moeten worden.
(armoede)

Je moet binnen 4 weken een eerste gesprek krijgen. In dringende gevallen moet je binnen 3 werkdagen een gesprek krijgen. Bijvoorbeeld als je uit jouw woning dreigt gezet te worden, jouw gas, water en elektriciteit afgesloten wordt of jouw zorgverzekering opgezegd wordt.
Wat mee te nemen?
Bij een eerste aanmeldgesprek hoef je enkel jouw ID bewijs mee te nemen. Dit kan een paspoort, ID kaart of rijbewijs zijn.

Crisissituatie
In geval van crisis kun je het beste telefonisch contact opnemen met de Gemeente Gennep (tel. 0485-494141) voor een afspraak met de schulddienstverlener. Deze afspraak zal dan zo spoedig mogelijk gepland worden om te proberen de oorzaak van de crisis weg te nemen.
Een crisis betreft enkel geplande ontruimingen, afsluitingen van energie of afsluitingen van water. Indien er geen datum gepland is voor één van deze zaken, is er geen sprake van een crisissituatie.
Voorwaarden aanvraag schulddienstverlening
Je hebt een inkomen;
Je hebt een vaste woon- of verblijfplaats in de gemeente Gennep;
Je bent minstens 18 jaar oud.

Schuldhulpverlening gemeente Gennep

Ellen Hoffmannplein 1
6590 HD Gennep

Waarvoor je bij Schuldhulpverlening gemeente Gennep terecht kunt:

Ik heb schulden, kan iemand mij daarbij helpen?