Organisaties
terug

Stichting Villa Pinedo is de grootste jongeren vrijwilligersorganisatie voor en door kinderen met gescheiden ouders in Nederland.

DIT DOEN WIJ 💪🏽

Wij zijn jongeren met gescheiden ouders en delen onze eigen ervaringen. Wij zijn er voor alle kinderen en jongeren met gescheiden ouders. Wij denken mee en geven tips. Wij steunen kinderen en jongeren om de scheiding van hun ouders om te gaan. Niemand hoeft dit alleen te doen. Ook delen wij onze ervaringen met volwassenen. Zoals ouders, leerkrachten, hulpverleners en rechters. Wij willen dat zij beter begrijpen wat er in ons hoofd en hart omgaat. Zodat zij doen wat kinderen en jongeren met gescheiden ouders écht nodig hebben.

‘Wij zijn er voor jou als je ouders uit elkaar zijn of gaan’

DIT DROMEN WIJ 💭

‘Dat alle kinderen met gescheiden ouders gewoon kind kunnen zijn’

Dat zij zo min mogelijk last hebben van de scheiding. Gewoon zichzelf kunnen zijn. Dat er écht wordt geluisterd. Dat kinderen en jongeren met gescheiden ouders opgroeien in een fijne omgeving met ouders die – ook na de breuk – respectvol met elkaar omgaan. Dat er steun is van anderen in de omgeving. En vooral dat er liefde en aandacht is op momenten dat het (even) niet zo zo lekker gaat.

DIT GELOVEN WIJ ✨

Wij geloven dat kinderen en jongeren met gescheiden ouders elkaar kunnen steunen om te (over) leven met gescheiden ouders. Zij weten als geen ander wat er in hun hart en hoofd omgaat.

We geloven in de innerlijke wijsheid van kinderen en jongeren. In de kracht van kwetsbaarheid. In de inzet van ervaringsdeskundigheid. In positiviteit en het denken in mogelijkheden. 💙

#jehoefthetnietalleentedoen

#wedoenhetsamen

Waarvoor je bij Villa Pinedo terecht kunt:

Ik heb hulp nodig met gescheiden ouders