Nieuwe berichten: 8

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Organisaties
terug

Professionele Personenalarmering – Pantein

Hoe werkt personenalarmering?
Met personenalarmering ben je bij een plotselinge gebeurtenis zoals een val verzekerd van professionele hulp, of hulp van mantelzorgers, zo snel mogelijk.
Met de alarmeringsapparatuur bereik je de zorgcentrale, via één druk op de knop van jouw hals- of polszender. Personenalarmering is er voor de onverwachte momenten en acute situaties waarin je hulp nodig hebt.
Professionele alarmopvolging
Professionele alarmopvolging houdt in dat een verzorgende of verpleegkundige van Pantein na een alarmoproep naar jou toe komt om de benodigde zorg te verlenen.
Voor professionele alarmopvolging is een indicatie voor oproepbare zorg vereist.

Klik hier voor meer informatie

Online

Tarieven

Met zorgindicatie vanuit Zorgverzekeringswet
Als je vanuit de Zorgverzekeringswet een indicatie voor oproepbare zorg hebt of daarvoor in aanmerking komt, zorg je zelf voor de afsluiting van een abonnement voor een alarmeringssysteem bij een leverancier naar keuze. Deze kosten zijn voor jouw rekening. Soms vergoedt jouw zorgverzekeraar een gedeelte van de kosten. Je kunt bij jouw zorgverzekeraar navragen of dit het geval is en welke voorwaarden hiervoor gelden.
Er zijn geen extra kosten aan alarmopvolging door Pantein verbonden.

Met zorgindicatie vanuit Wet Langdurige Zorg
Als je vanuit de Wet Langdurige Zorg een indicatie voor oproepbare zorg hebt of daarvoor in aanmerking komt, zorgt Pantein voor de afsluiting van een abonnement voor een alarmeringssysteem. Deze kosten zijn voor rekening van Pantein.
Er zijn geen extra kosten aan alarmopvolging door Pantein verbonden.

Waarvoor je bij Professionele Personenalarmering – Pantein terecht kunt:

Op zoek naar personenalarmering? (alarm)