Nieuwe berichten: 23

Hier vind je berichten van de afgelopen 7 dagen
Organisaties
terug

Stichting Leergeld De Stuwwal

Stichting Leergeld De Stuwwal zet zich in om sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met een laag inkomen (armoede) te voorkomen.

Stichting Leergeld De Stuwwal biedt kinderen de mogelijkheid om mee te doen aan activiteiten op school, sport of cultuur.
Stichting Leergeld De Stuwwal geeft directe hulp door de kosten van activiteiten voor kinderen rechtstreeks te vergoeden aan school, winkel of de vereniging, als die kosten niet vergoed kunnen worden door andere voorzieningen.
Stichting Leergeld De Stuwwal kijkt altijd eerst samen met jou naar deze mogelijkheden en kan ondersteuning bieden bij aanvragen hiervan. Stichting Leergeld De Stuwwal kan bijvoorbeeld hulp bieden bij de aanschaf van een fiets, een computer/laptop, of zwemles tot diploma B. Of een bijdrage geven voor andere hulpmiddelen om onderwijs te volgen of deelname aan schoolactiviteiten mogelijk te maken. M.u.v. schoolkampen, schoolreisjes, of andere door de school georganiseerde buitenschoolse activiteiten , die – volgens de huidige wettelijke regels – door de school zelf bekostigd dienen te worden.
Ook kunnen de kosten voor vergoedingen om mee te kunnen doen met sport- of culturele activiteiten via stichting Leergeld De Stuwwal aan gevraagd worden. Voor wie: Er is hulp voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar.

Tarieven

Ouders komen in aanmerking voor deze hulp als zij een laag netto besteedbaar gezinsinkomen hebben
Voor Gennep: niet hoger dan 120% van de bijstandsnorm

Stichting Leergeld De Stuwwal

Franciscanessenstraat 20
6584 GP Molenhoek

Waarvoor je bij Stichting Leergeld De Stuwwal terecht kunt:

Regelingen bij laag inkomen, wat is er mogelijk?

Geen geld voor activiteiten voor je kind?

Geen geld voor activiteiten?